Ingredience
- na dresink:
- 4 lžíce majonézy
- 0.5 lžičky pikantní omáčky (tabasco)
- 3 lžičky kečupu
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžička worcesteru
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř
- hranolky k podávání
- na tatarák:
- 250 g mletého hovězího na tatarák
- 3 okurčičky cornichon
- 15 g kapar
- 1 šalotka
- 1.5 lžíce nasekané plocholisté petrželky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hoblin parmazánu
- sůl
- pepř
Ocenění Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje v kategorii Pivovary putovalo do pivovaru Hradecký Klenot za jejich polotmavý ležák 11°. Já jsem k polotmavému ležáku připravila belgický tatarák, který se servíruje tradičně s hranolkami a možná mi chutná i víc, než klasika se žloutkem 😉
Postup
Nejprve si připravte dresink z majonézy, pálivé omáčky, kečupu, worchesteru, hořčice, soli a čerstvě namletého pepře. Vše dohromady smíchejte.
Do mletého hovězího masa zamíchejte najemno nasekanou šalotku a okurky, sekané kapary, plocholistou petržel a olivový olej.
Nakonec do směsi zamíchejte i polovinu majonézového dresinku a hoblinky parmazánu (zbytek dresingu podávejte ke hranolkám). Tatarák zamíchejte, dosolte a opepřete.