Belgický tatarák | Coolinářka
21. 11. 2023

Belgický tatarák

Ingredience

  • na dresink:
  • 4 lžíce majonézy
  • 0.5 lžičky pikantní omáčky (tabasco)
  • 3 lžičky kečupu
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 1 lžička worcesteru
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř
  • hranolky k podávání
  • na tatarák:
  • 250 g mletého hovězího na tatarák
  • 3 okurčičky cornichon
  • 15 g kapar
  • 1 šalotka
  • 1.5 lžíce nasekané plocholisté petrželky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hoblin parmazánu
  • sůl
  • pepř

Ocenění Potravina a potravinář Královéhradeckého kraje v kategorii Pivovary putovalo do pivovaru Hradecký Klenot za jejich polotmavý ležák 11°. Já jsem k polotmavému ležáku připravila belgický tatarák, který se servíruje tradičně s hranolkami a možná mi chutná i víc, než klasika se žloutkem 😉

Postup

  1. Nejprve si připravte dresink z majonézy, pálivé omáčky, kečupu, worchesteru, hořčice, soli a čerstvě namletého pepře. Vše dohromady smíchejte.

  2. Do mletého hovězího masa zamíchejte najemno nasekanou šalotku a okurky, sekané kapary, plocholistou petržel a olivový olej.

  3. Nakonec do směsi zamíchejte i polovinu majonézového dresinku a hoblinky parmazánu (zbytek dresingu podávejte ke hranolkám). Tatarák zamíchejte, dosolte a opepřete.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu