Crème brûlée s letním ovocem | Coolinářka
7. 7. 2024

Crème brûlée s letním ovocem

Ingredience

  • 400 g 40% smetany
  • 3 žloutky
  • 50 g cukru krupice
  • ½ vanilkového lusku
  • špetka soli
  • 3 lžíce cukru krupice na krustu
  • drobné ovoce k dekorování

Jednodušší, než se zdá! Stačí pár ingrediencí, chvilku času a flambovací pistoli. Crème brûlée v letní verzi s ovocem neodoláte!

Recept vznikl ve spolupráci s Košik.cz

 

Postup

  1. Předehřejte troubu na 120°C, nastavte funkci horkovzduch.

  2. V míse smíchejte ruční metlou žloutky, cukr a sůl.

  3. V malém hrnci zahřejte smetanu na cca 80°C, vyškrábněte do ní vanilková semínka z části rozkrojeného lusku.

  4. Do misky s vaječnou směsí nejprve po lžičkách a asi natřikrát nalijte teplou smetanu. Vždy zašlehejte, dokud se obě směsi nespojí.

  5. Tuto směs přeceďte přes jemné síto do vhodných zapékacích misek. Misky položte do vodní lázně: do pekáče k miskám nalijte tolik horké vody, aby sahala do poloviny misek.

  6. Pečte 20 minut přikryté alobalem a dalších 25 minut odkryté. Misky vyjměte z vodní lázně a nechte je zcela vychladnout. Přikryjte je folií a dejte do lednice alespoň na 3 hodiny případně přes noc.

  7. Těsně před podáváním posypte povrch rovnoměrně krupicovým cukrem. Použijte flambovací pistoli a cukr zkaramelizujte. Pohybujte hořákem rovnoměrně, aby se karamel nepřipálil. Povrch krusty poklaďte drobným letním ovocem a ihned podávejte.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu