Ingredience
- 400 g 40% smetany
- 3 žloutky
- 40 g cukru krupice + 3 lžíce na krustu
- 3 lžíce Yuzu
- špetka soli
Crème brûlée je náš oblíbený dezert! Jeho příprava je velmi jednoduchá a dá se nachystat dopředu. Navíc jeho příchuť nemusí být jen klasická vanilková… vyzkoušela jsem přidat citrus Yuzu a výsledek byl dokonalý! Mám pro vás slevový kód coolinarka15, který platí na vše, vyjma výhodných nabídek na eshopu www.yuzu.cz 👍
Video postup najdete zde
Postup
Předehřejte troubu na 120 °C, nastavte funkci horkovzduch.
V míse smíchejte ruční metlou žloutky, cukr, yuzu a sůl.
V malém hrnci zahřejte smetanu na cca 80 °C. Do mísy s vaječno-yuzu směsí nejprve po lžičkách a pak asi ve třech dávkách vlijte teplou smetanu. Vždy důkladně zašlehejte, aby se vše spojilo.
Tuto směs přeceďte přes jemné síto do vhodných zapékacích misek. Misky položte do pekáče a do něj nalijte tolik horké vody, aby sahala asi do poloviny mističek.
Pečte 20 minut přikryté alobalem a dalších 25 minut odkryté. Misky vyndejte z vodní lázně a nechte je zcela vychladnout. Přikryjte je fólií a dejte do lednice alespoň na tři hodiny, případně přes noc.
Těsně před podáváním posypte povrch rovnoměrně krupicovým cukrem. Použijte flambovací pistoli a cukr zkaramelizujte. Pohybujte hořákem rovnoměrně, aby se karamel nepřipálil. Ihned podávejte.