Ingredience
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce kurkumy
- ¼ lžičky kajenského pepře (chilli)
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého pepře
- 1 čerstvá červená paprika
- 250 g kuřecích prsou
- 750 ml kuřecího vývaru
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 svazek kadeřavé kapusty
- 3 loupaná rajčata z konzervy
- šťáva z 1/2 limety
- 1 polévková lžíce sojové omáčky
- rýžové nudle
- čerstvá thajská bazalka (případně čerstvý koriandr)
Tato rychlá verze kuřecí polévky vás může zachránit, když zrovna nemáte připravenou večeři nebo oběd. Je plná masa, zeleniny a nudlí a rozhodně vydá za samostatný chod.
Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kulinaria.cz
Postup
Mrkev, cibuli a řapíkatý celer nakrájejte na kostičky, stroužky česneku na plátky. Na oleji ve velkém hrnci orestujte nejprve mrkev, celer a cibuli a asi po dvou minutách přidejte i česnek, kajenský pepř, kurkumu, pepř a zázvor.
Vše zalijte vývarem, kokosovým mlékem a přidejte nakrájenou čerstvou papriku a celé osolené kuřecí prso. Vařte pod pokličkou na mírném plameni cca 25 minut, dokud maso nezměkne. Pak ho z polévky vyndejte a natrhejte vidličkou.
Do polévky dejte zavadnout listy kadeřávku, přidejte tři nakrájená rajčata z konzervy a sojovou omáčku. Provařte a nakonec přidejte natrhané kuřecí maso.
Zvlášť uvařte rýžové nudle v osolené vodě, pak je zceďte a propláchněte studenou vodou.
Nudle dejte do misky a zalijte je polévkou. Podávejte s čerstvou thajskou bazalkou nebo koriandrem.