Ingredience
- 2 vejce (žloutky a bílky oddělte)
- 120 g másla
- 2/3 hrnku hnědého cukru
- 250 g dýňového pyré (stačí dětské dýňové příkrmy ve skleničce)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 60 g bílé čokoláda
Než se pustíme do předvánočních článků, ještě mi dovolte sdílet jeden podzimní – dýňový recept. Na eshopu Denis Henry jsem pořídila krásnou formu Nordic Ware na mini bábovky a pro ty se tento recept dokonale hodí. Kvalitní litina zajišťuje perfektní rozvod tepla. Forma je zároveň v různých místech různě silná, což zajistí rovnoměrné propečení a bábovky tak nebudou suché či spálené. Navíc je s jistotou bez problémů vyklopíte. No a přihodila jsem ještě krásnou mísu od legendární značky Mason Cash.
Postup
Horkovzdušnou troubu dejte předehřát na 180 stupňů. Formu na mini bábovičky vymažte máslem.
V míse vyšlehejte povolené máslo s hnědým cukrem. Když vznikne nadýchaný krém, zašlehejte do něj žloutky a poté krátce dýňové pyré a vanilkový extrakt (nyní směs působí sraženě, ale nebojte se, po přidání sypkých surovin se dokonale spojí).
V jiné míse zamíchejte prosátou hladkou mouku a jedlou sodu. Do máslové směsi postupně zapracujte sypkou směs – vznikne lepivé těsto.
Z bílků se špetkou soli vyšlehejte sníh. Ten pak natřikrát stěrkou jemně vmíchejte do těsta. Nakonec přidejte nasekanou bílou čokoládu.
Těsto vlijte do vymazané formy na mini bábovky. Dejte je péct do předehřáté trouby asi na 30 minut, zdali jsou hotové, vyzkoušejte špejlí. Po upečení bábovičky vyklopte na drátěnou mřížku a nechte je zchladnout.