Dýňové špecle | Coolinářka
11. 9. 2024

Dýňové špecle

Ingredience

  • 1 malá dýně hokaido
  • cca 300 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • cca 6 lístků čerstvé šalvěje
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 2 lžíce másla
  • parmezán

Tak léto se nám tento rok předvedlo v té nejlepší formě, ale děkujeme, milé léto – podzime, vítej! Pro mě je jedním z atributů tohoto oblíbeného ročního období dýně.
Vyzkoušejte letos kromě naší tradiční dýňové polévky, tyto špecle, které jednoduše podávejte s parmazánem a šalvějovým máslem.

 

Recept vznikl ve spolupráci se Skinny.cz

Postup

  1. Menší dýni hokaido zbavte semínek a nakrájejte na měsíčky. Dejte je do zapékací mísy nebo pekáče, osolte, pokapejte olivovým olejem a přidejte 3-4 lístky čerstvé šalvěje.

  2. Dejte ji péct do trouby zakrytou alobalem asi na 180 stupňů, dokud dýně zcela nezměkne, asi 30-40 minut. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré.

  3. Po vychladnutí přidejte žloutek a postupně polohrubou mouku se špetkou prášku do pečiva. Vznikne lepivé těsto.

  4. Z něho pak přes síto na halušky tvořte do vroucí osolené vody špecle. Vařte je krátce dokud nevyplavou na hladinu a ihned je vylovte cedníkem. Podávejte posypané parmazánem a přelité šalvějovým máslem.

  5. To si připravte v malém hrnci s čerstvými lístky šalvěje postupným zahříváním a mírným varem během cca 5 minut. V průběhu sbírejte z hladiny másla pěnu. 

     

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu