Ingredience
- 2 filety halibuta
- 4 stroužky česneku
- 4 stonky čerstvého rozmarýnu
- 4 stonky čerstvého citronového tymiánu
- 200 g baby cuket
- ½ červené cibule
- cca 6 cherry rajčat
- olivový olej
- sůl a pepř
Ryby by měly být součástí jídelníčku alespoň jednou týdně… Přiznám se, že ne vždy se mi to daří. Každopádně, když chci v Hradci pořídit kvalitní a čerstvou rybu, objednávám ji na Košík.cz z širokého sortimentu Makra. Čerstvé ryby nemrazí, do 48 hodin od výlovu jsou v Makru, a pak je Košík vozí rovnou k zákazníkům.
Naposledy jsem připravila halibuta v papilotě. Tuto přípravu ryb mám nejradši, vše se upeče jednoduše v balíčku včetně přílohy, ryba si zachová svou šťavnatost a chutě a vůně se dokonale snoubí.
Postup
Filety halibuta omyjte, osušte a oba kusy osolte a opepřete. Z pečícího papíru ustřihněte 2 větší kusy, do kterých budete rybu později balit. Každý z nich pokapejte olivovým olejem, položte na něj kroužky červené cibule, připravenou rybu, čerstvé bylinky, celé stroužky česneku, překrojené cukety a cherry rajčata. Rybu před zabalení ještě lehce pokapejte olivovým olejem.
Balíčky zabalte a položte na plech. Pečte je při 180 stupních asi 20 – 30 minut. Podávejte s vařenými ranými bramborami nebo pečivem.