Kefírové lívance ve vánočním kabátku | Coolinářka
20. 12. 2023

Kefírové lívance ve vánočním kabátku

Ingredience

  • 300 ml kefíru
  • 3 vejce
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • špetka soli
  • hrnek polohrubé mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • tuk na smažení (ideálně přepuštěné máslo ghí)
  • k podávání: čerstvé ovoce, nutella, marmeláda, cukrářské zdobení, Pikao, šlehačka, plněné trubičky, moučkový cukr

Překvapte děti sváteční snídaní! Kefírové lívance jsou raz dva hotové a vánoční zdobení z nich udělá i efektní podívanou.

 

Recept vznikl pro online supermarket Košik.cz

 

Postup

  1. Nejprve ruční metlou prošlehejte kefír s vejci a špetkou soli. Do směsi přidejte přes jemné síto mouku, moučkový cukr a práškem do pečiva. Těsto nechte asi 5-10 minut stát.

  2. Mezitím si připravte pánev nebo lívanečník a na rozpáleném tuku smažte malé lívance z obou stran dozlatova.

  3. Ty pak servírujte s čerstvým ovocem jako stromek či sněhulák nebo dvě slepené marmeládou nebo nutelou. Z vrchního lívance vykrojte vánoční motiv vykrajovátkem. Doplnit je můžete šlehačkou a posypte moučkovým cukrem. 

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu