Ingredience
- 3 bílky
- špetka soli
- 200 g prosátého moučkového cukru
- 90 g strouhaného kokosu
- 50 g mandlové mouky
Pokud máte rádi kokosky, vyzkoušejte část kokosu nahradit mandlovou moukou, jejich chuť se zjemní a i konzistence získá na vláčnosti.
Recept vznikl pro Skinny.cz
Postup
Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuha. Pak mísu přesuňte nad vodní lázeň (mísa položená na hrnci s horkou vodou) a postupně k bílkům zašlehejte prosátý moučkový cukr. Vznikne pevný sladký sníh, který tvoří špičky. Nechte ho mírně pár minut zchladnout.
Pak do něho stěrkou jemně vmíchejte mandlovou mouku a strouhaný kokos. Vznikne husté těsto, které dejte do cukrářského sáčku a tvořte na plech s pečící podložkou nebo papírem kokosky.
Ty dejte péct na 150 stupňů na cca 10-15 minut. Pak je nechte v otevřené troubě na plechu zcela zchladnout.