Kuřecí steaky s orzem, špenátem a sušenými rajčaty | Coolinářka
20. 3. 2025

Kuřecí steaky s orzem, špenátem a sušenými rajčaty

Ingredience

  • 4 vykostěná kuřecí stehna s kůží
  • sůl
  • pepř
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 + 1 lžíce másla
  • 5 sušených rajčat v oleji
  • 100 ml bílého vína
  • 200 g orza (těstovinová rýže)
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 60 g čerstvého baby špenátu

Recepty z jedné pánve milujeme! A když je ta pánev od Sola Switzerland, tak je kvalita zaručena 👍, krásně vede teplo, má nepřilnavý titanový povrch, který se velmi dobře udržuje. Nádobí a příbory jsou také ze Sola Swiss, tyto i další produkty najdete na http://www.solapoint.cz

Postup

  1. Vykostěná kuřecí stehna s kůží osolte a opepřete, můžete je i předem naložit do oblíbené marinády. Na pánvi na jedné lžíci másla a trošky oleje ze sušených rajčat zprudka orestujte kuřecí stehna. Když je maso z obou stran opečené dozlatova, přesuňte ho na plech a dopečte ho v troubě.

  2. Do pánve na výpek přidejte lžíci másla a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli a česnek. Když zesklovatí, přidejte nasekaná sušená rajčata a vlijte bílé víno, nechte asi 3 minuty vyvařit.

  3. Pak přidejte orzo (těstovinovou rýži), promíchejte a vařte pod pokličkou do změknutí (je-li třeba, dolijte trochu vývaru).

  4. Pak do směsi nalijte smetanu a provařte další dvě minuty. Nakonec v pánvi nechte zavadnout listy špenátu.
    Upečené maso nakrájejte a dejte prohřát do pánve.

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu