Ingredience
- 4 vykostěná kuřecí stehna s kůží
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 + 1 lžíce másla
- 5 sušených rajčat v oleji
- 100 ml bílého vína
- 200 g orza (těstovinová rýže)
- 200 ml kuřecího vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- 60 g čerstvého baby špenátu
Recepty z jedné pánve milujeme! A když je ta pánev od Sola Switzerland, tak je kvalita zaručena 👍, krásně vede teplo, má nepřilnavý titanový povrch, který se velmi dobře udržuje. Nádobí a příbory jsou také ze Sola Swiss, tyto i další produkty najdete na http://www.solapoint.cz
Postup
Vykostěná kuřecí stehna s kůží osolte a opepřete, můžete je i předem naložit do oblíbené marinády. Na pánvi na jedné lžíci másla a trošky oleje ze sušených rajčat zprudka orestujte kuřecí stehna. Když je maso z obou stran opečené dozlatova, přesuňte ho na plech a dopečte ho v troubě.
Do pánve na výpek přidejte lžíci másla a na něm orestujte najemno nasekanou cibuli a česnek. Když zesklovatí, přidejte nasekaná sušená rajčata a vlijte bílé víno, nechte asi 3 minuty vyvařit.
Pak přidejte orzo (těstovinovou rýži), promíchejte a vařte pod pokličkou do změknutí (je-li třeba, dolijte trochu vývaru).
Pak do směsi nalijte smetanu a provařte další dvě minuty. Nakonec v pánvi nechte zavadnout listy špenátu.
Upečené maso nakrájejte a dejte prohřát do pánve.




