Lepkavé kuřecí maso v těstíčku | Coolinářka
27. 4. 2021

Lepkavé kuřecí maso v těstíčku

Ingredience

  • 250 g kuřecích prsou
  • cca 200 ml slunečnicového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 červené čerstvé papriky
  • 1 malá mrkev
  • 1 jarní cibulka
  • sůl
  • na omáčku:
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 80 ml studené vody
  • na těstíčko:
  • 1/3 hrnku hladké mouky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 bílek
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 80 ml vody
  • špetka soli
  • k podávání:
  • jarní cibulka
  • sezamová semínka
  • vařená rýže

Dnešní recept je inspirovaný asijskou kuchyní. Ta je typická, mimo jiné, dokonalou technikou krájení. Tu sice neovládám, ale pořídila jsem si na Mall.cz opravdu kvalitní nože. Je to sada 5 ocelových nožů Grand CHEF Tescoma v robustním dřevěném bloku. Sada obsahuje: dva univerzální nože 9 cm a 13 cm, kuchařský nůž 18 cm, nůž porcovací 15 cm a nůž na chléb 21 cm. Po letech mám zas pořádně ostré nože, důkazem budiž můj čerstvě pořezaný prst 🙂

Příspěvek vznikl ve spolupráci s Mall.cz.

 

 

 

Postup

  1. Nejprve si připravte omáčku. V misce smíchejte sojovou omáčku, rýžový ocet, přidejte cukr, kukuřičný škrob a nakonec studenou vodu. Ruční metlou vše rozmíchejte a dejte zatím stranou.

  2. Nyní si kuřecí prsa rozkrájejte na malé kousky a lehce je osolte. Následně připravte těstíčko. Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu, vaječný bílek, lžíci oleje, špetku soli a studenou vodu. Těstíčko vymíchejte ruční metlou.

  3. Mrkev, jarní cibulku a papriku nasekejte zešikma na nudličky, stroužek česneku nakrájejte na plátky. V tlustostěnném hrnci na 2 lžících oleje krátce osmahněte tuto veškerou zeleninu (aby zůstala křupavá), zalijte ji připravenou směsí z kroku 1 a společně krátce provařte, vznikne lepkavá omáčka.

  4. Do woku nebo větší pánve nalijte slunečnicový olej, aby byly kousky kuřete téměř ponořené. Maso přendejte do těstíčka, kousky se jím obalí, a následně je dejte smažit nadvakrát do rozpáleného oleje. Při smažení se k sobě jednotlivé kousky trochu přilepí, ale snadno je od sebe oddělíte vidličkou. Maso smažte z obou stran dozlatova.

  5. Zlaté usmažené kousky přendejte do hotové omáčky, aby se jí ze všech stran obalily. Podávejte je s rýží posypané sezamovými semínky a nasekanou zelenou částí jarní cibulky.

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu