Ingredience
- 3 porce lososa
- 100 g listového špenátu
- 1 lžíce másla
- 150 g sýru Ricotta
- 1 žloutek
- 2 lžíce strouhaného Parmazánu
- sůl
- pepř
- 1 balení listového těsta
- 1 vejce na pomašlování
Toto recept dělávám už dlouho a je to nejoblíbenější úprava lososa mého muže. Navíc si na losových balíčcích můžete pochutnat jak na právě vytažených z trouby, tak i za studena.
Pro nejlepší čerstvé ryby tradičně chodím do hradecké pobočky Ocean 48.
Postup
Listový špenát spařte v cedníku vařící vodou. Vyždímejte ho a nasekejte.
Nyní si připravte sýrovou směs. Ricottu smíchejte se žloutkem, parmazánem a nasekaným špenátem. Párkrát do ní strouhněte muškátový oříšek a směs dle chuti osolte.
Osolené a opepřené filety lososa zprudka opečte na pánvi s kouskem másla z obou stran. Nyní z nich můžete pohodlně sundat kůži. Lososa nechte vychladnout a mezitím si předehřejte troubu na 190 stupňů.
Listové těsto rozválejte asi na 0,5 cm tloušťku a rozdělte na 3 díly. Na každý z nich položte porci lososa a na ní nandejte vrstvu sýrovo-špenátové směsi. Zabalte baličky, pomašlujte je rozšlehaným vejcem a na několika místech propíchejte vidličkou.
Listové balíčky přendejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do trouby na cca 20 minut. Podávejte například se zeleninovým salátem.