Marokánky s Hallabong | Coolinářka
9. 12. 2024

Marokánky s Hallabong

Ingredience

  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 20 g másla
  • 150 ml plnotučného mléka
  • 100 g hnědého cukru krupice
  • 1 tyčinka skořice
  • 3 hřebíčky
  • 2 lžíce Hallabong
  • 100 g sekaných mandlí
  • 100 g sekaných vlašských ořechů
  • ½ lžičky strouhané citronové kůry
  • šťáva z ½ citronu
  • 60 g hořké čokolády na polevu

Marokánky jsou vděčné vánoční cukroví. Jeho příprava je velmi jednoduchá a dají se udělat na mnoho způsobů. Změnit můžete druhy ořechů i ovocnou složku – já jsem tentokrát použila Hallabong (druh mandarinky), který můžete pořídit na eshopu YUZU.cz , kde nezapomeňte použít slevový kód coolinarka15 na vše (kromě výhodných nabídek).

Postup

  1. Nejprve ruční metlou smíchejte cukr v zahřátém mléce. Přidejte celou skořici a hřebíčky a cca 3 minuty provařte, aby se koření v mléce rozvonělo.

  2. V hlubší pánvi rozpusťte máslo, metličkou zašlehejte mouku a hned vlijte směs cukru s mlékem, společně provařte. Koření vyndejte.

  3. Do této směs zamíchejte sekané mandle a vlašské ořechy, které můžete předem na suché pánvi lehce opražit. Nakonec vmíchejte Hallabong, citronovou kůru a šťávu. Tuto směs vařte do zhoustnutí a následně ji nechte trochu vychladnout.

  4. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Připravte si plech s hnědým pečícím papírem nebo pečící podložkou. Pomocí dvou lžic tvarujte z oříškové směsi hromádky.

  5. Marokánky dejte péct na cca 20 minut dozlatova.

  6. Upečené je opatrně sundejte z pečícího papíru a nechte je zcela zchladnout na kovové mřížce.

  7. Čokoládu rozpusťte pozvolna na vodní lázni nebo krátce v mikrovlnné troubě.

  8. Vychladlým marokánkám potírejte rozpuštěnou čokoládou spodní stranu a nechte je zaschnout.

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu