Ingredience
- 200 g Salka (½ plechovky)
- 200 ml mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 25 g másla
- 90 g sekaných mandlí
- 90 g loupaných pistácií (nesolených)
- 50 g sušených brusinek
- ½ lžičky strouhané citronové kůry
- 60 g hořké čokolády
Ve spolupráci s Tatra mléko jsem trochu zaeperimentovala a zkusila připravit netradiční marokánky v pistáciovými oříšky a sušenými brusinkami, Tato kombinace je moc vděčná a pro nás, kdo nejíme pomerančovou kůru, která v tradičních marokánkách je, je tato varianta ideální. Výbronou chuť i strukturu jim dodává slazené kondenzované mléko Salko.
Více receptů s produkty Tatra najdete zde: https://www.tatramleko.com/recepty
Postup
Nejprvev misce ruční metlou smíchejte Salko s mlékem. V hlubší pánvi rozpusťte máslo, metličkou zašlehejte mouku a hned vlijte směs Salka s mlékem. Povařte do zhoustnutí.
Do této směs zamíchejte sekané mandle a pistácie které můžete předem na suché pánvi lehce opražit. Nakonec vmíchejte brusinky a citronovou kůru.
Troubu předehřejte na 150 stupňů. Připravte si plech s hnědým pečícím papírem nebo pečící podložkou. Pomocí dvou lžic tvarujte z oříškové směsi placičky. Marokánky dejte péct na cca 30 minut dozlatova.
Upečené je opatrně sundejte z pečícího papíru a nechte je zcela zchladnout na kovové mřížce.
Čokoládu rozpusťte pozvolna na vodní lázni nebo krátce v mikrovlnné troubě. Vychladlým marokánkám potírejte rozpuštěnou čokoládou spodní stranu a nechte ji zaschnout.