Ingredience
- 4 střední mrkve (cca 500g)
- 1 malá cibule
- 1 litr kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- špetka chilli (dětem můžete vynechat)
- 1 lžička mletého kardamomu
- 1 lžička kurkumy
- 1 konzerva kokosového mléka
- 1 lžíce třtinového cukru
- sůl
- pepř
K podzimu paří horké krémové polévky. Ta dnešní zahřeje, zasytí a navíc vás dostane skvělou kombinací sladké chuti mrkve a pikantního koření a zázvoru.
Recept vznikl ve spolupráci s Košík.cz
Postup
Na másle osmahněte na jemno nakrájenou malou cibuli, k ní přidejte na kolečka nakrájené mrkve, chvíli je restujte a pak je zalijte vývarem.
Dokořeňte lžičkou strouhaného zázvoru, špetkou chilli a lžičkou mletého kardamomu a kurkumy. Polévku už nijak nezahušťujte.
Vařte dokud mrkev nezměkne, pak polévku rozmixujte do hladka, přidejte konzervu kokosového mléka, lžíci třtinového cukru a dosolte.