Mrkvovo-ananasová bábovka | Coolinářka
21. 3. 2024

Mrkvovo-ananasová bábovka

Ingredience

  • 230 g ananasu z konzervy
  • 200 g nastrouhané mrkve
  • 130 g hnědého cukru
  • 125 ml oleje
  • 3 vejce
  • 150 ml mléka
  • šťáva z ½ citronu
  • 60 g sekaných vlašských ořechů
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • na polevu:
  • 100 g čerstvého sýra
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 lžíce mléka
  • 1 lžíce citronové šťávy

Mrkvovou bábovku jistě znáte! Ale vyzkoušeli jste spolu s mrkví do těsta přidat i rozmixovaný ananas? 🥕🍍 Dodá ji nejen skvělou chuť, ale dokonale ji zvláční.
Ani letos nechybí v naší velikonoční výzdobě skleněná, ručně malovaná vajíčka z Ozdoba.cz
Tato sada bílých vajíček s jemným dekorem se jmenuje Poslové jara🌸 Nejen tu můžete pořídit na eshopu Ozdoba.cz se slevou 15% po přidání kódu Velikonoce15.

Postup

  1. Ananas z konzervy slijte a ovoce rozmixujte na pyré. Omytou mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ořechy nasekejte nahrubo.

  2. Ananasové pyré, mrkev, celá vejce, olej, mléko, citronovou šťávu, hendý cukr a ořechy smíchejte dohromady.

  3. V jiné míse smíchejte prosátou polohrubou mouku se solí, práškem do pečiva a jedlou sodou.

  4. Tuto sypkou směs postupně zapracujte do tekuté směsi, vznikne těsto, které vlijte do předem máslem vymazané bábovkové formy.

  5. Bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů (hormí a spodní ohřev) cca 50 minut. Pak ji vypklopte a nechte zchladnout na drátěné mřížce.

  6. Připravte si polevu. Ruční metlou utřete čerstvý sýr s moučkovým cukrem, mlékem a citronovou šťávou. Touto polevou pak polijte vychladlou bábovku. Nakonec ji můžete dozdobit čokoládovými vejci nebo ořechy.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Velikonoce

Velikonoce

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu