Ingredience
- 300 g čerstvé červené řepy
- 2 lžíce balzamikového octa
- olivový olej
- sůl
- hrst vlašských ořechů
- 1 lžička strouhaného křenu (½ stroužku česneku)
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce pomazánkového másla
Zaujme nejen barvou, ale i výbornou chutí! Nasládlá pečená červená řepa je dokonalá v kombinaci s pikantním křenem (případně česnekem) a křupavými ořechy. Další z řady levných a jednoduchých receptů z celoročně dostupných surovin.
Recept vznikl ve spolupráci s Košik.cz
Postup
Nejprve si upečte červenou řepu. Tu důkladně omyjte, položte na kus alobalu, osolte a polijte balzamikovým octem a olivovým olejem. Řepu zabalte do alobalu a položte do zapékací misky. Pečte při 180 stupních asi 45 minut
Poté zkuste nožem, zda je už řepa měkká a nechte ji vychladnout. Pak ji oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
K ní přidejte nastrouhaný křen (pokud chcete, můžete ho nahradit drceným česnekem), nasekané vlašské ořechy, majonézu a pomazánkové máslo. Zamíchejte a dle chuti dosolte.