Pomazánka z červené řepy | Coolinářka
22. 9. 2024

Pomazánka z červené řepy

Ingredience

  • 300 g čerstvé červené řepy
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • olivový olej
  • sůl
  • hrst vlašských ořechů
  • 1 lžička strouhaného křenu (½ stroužku česneku)
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce pomazánkového másla

Zaujme nejen barvou, ale i výbornou chutí! Nasládlá pečená červená řepa je dokonalá v kombinaci s pikantním křenem (případně česnekem) a křupavými ořechy. Další z řady levných a jednoduchých receptů z celoročně dostupných surovin.

 

Recept vznikl ve spolupráci s Košik.cz

Postup

  1. Nejprve si upečte červenou řepu. Tu důkladně omyjte, položte na kus alobalu, osolte a polijte balzamikovým octem a olivovým olejem. Řepu zabalte do alobalu a položte do zapékací misky. Pečte při 180 stupních asi 45 minut

  2. Poté zkuste nožem, zda je už řepa měkká a nechte ji vychladnout. Pak ji oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

  3. K ní přidejte nastrouhaný křen (pokud chcete, můžete ho nahradit drceným česnekem), nasekané vlašské ořechy, majonézu a pomazánkové máslo. Zamíchejte a dle chuti dosolte.

     

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu