Pistáciové rohlíčky | Coolinářka
2. 12. 2015

Pistáciové rohlíčky

Ingredience

  • 170g mletých nesolených vyloupaných pistácií
  • 170g hladké mouky
  • 160g másla
  • 2 žloutky
  • 50g moučkového cukru + na obalení
  • pár zrnek soli

Každý rok si s mamkou vyměňujeme cukroví, ona dělá ty tradiční druhy a já ty méně známé. Proto i sem na blog budu přinášet recepty na ne úplně obvyklé druhy cukroví, které mám odzkoušené a chutnají nám. Jsou to například i tyto pistáciové rohlíčky. Moc jsme si je oblíbili a já je dělám na vánoce už několik let.

Postup

  1. Nejprve vyšlehejte máslo pokojové teploty s prosátým moučkovým cukrem v hladký nadýchaný krém

  2. Přidejte dva žloutky a znovu vše krátce prošlehejte

  3. Nakonec vmíchejte jemně umleté pistácie a prosátou hladkou mouku s trošičnou soli

  4. Těsto zabalte to potravinářské folie a nechte ho, nejlépe přes noc, odpočívat.
    Předehřejte troubu na 190 stupňů.
    Na plech s pečícím papírem tvořte malé rohlíčky

  5. Já si uválela z těsta takového hada, toho jsem nařezala a jednotlivé kousky ohnula do tvaru rohlíčku.
    Pečte je cca 7 – 10 minut do doby než začnou lehce zlátnout

  6. Ještě teplé je obalte moučkovým cukrem

  7. Jsou velmi křehké, tak jsem je radši přímo na plechu cukrem hojně posypala, pak opatrně obrátila a posypala i z druhé strany

  8. Dobrou chuť!

    (Loupané nesolené pistácie seženete například v obchodech s váženými oříšky nebo na http://www.kosik.cz

  9. Pokud je neseženete, snadno si pomůžete tak, že vyloupané slané pistácie spaříte vařící vodou a po chvilce pohodlně sloupnete slanou hnědou slupku

  10. )

Vánoce a Silvestr

Vánoce a Silvestr

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu