Ingredience
170 g mletých nesolených vyloupaných pistácií170 g hladké mouky160 g másla2 žloutky50 g moučkového cukru + na obalení- pár zrnek soli
Každý rok si s mamkou vyměňujeme cukroví, ona dělá ty tradiční druhy a já ty méně známé. Proto i sem na blog budu přinášet recepty na ne úplně obvyklé druhy cukroví, které mám odzkoušené a chutnají nám. Jsou to například i tyto pistáciové rohlíčky. Moc jsme si je oblíbili a já je dělám na vánoce už několik let.
Postup
Nejprve vyšlehejte máslo pokojové teploty s prosátým moučkovým cukrem v hladký nadýchaný krém
Přidejte dva žloutky a znovu vše krátce prošlehejte
Nakonec vmíchejte jemně umleté pistácie a prosátou hladkou mouku s trošičnou soli
Těsto zabalte to potravinářské folie a nechte ho, nejlépe přes noc, odpočívat.
Předehřejte troubu na 190 stupňů.
Na plech s pečícím papírem tvořte malé rohlíčkyJá si uválela z těsta takového hada, toho jsem nařezala a jednotlivé kousky ohnula do tvaru rohlíčku.
Pečte je cca 7 – 10 minut do doby než začnou lehce zlátnoutJeště teplé je obalte moučkovým cukrem
Jsou velmi křehké, tak jsem je radši přímo na plechu cukrem hojně posypala, pak opatrně obrátila a posypala i z druhé strany
Dobrou chuť!
(Loupané nesolené pistácie seženete například v obchodech s váženými oříšky nebo na http://www.kosik.cz
Pokud je neseženete, snadno si pomůžete tak, že vyloupané slané pistácie spaříte vařící vodou a po chvilce pohodlně sloupnete slanou hnědou slupku
)