Ingredience
200 g mletých mandlí2 bílky120 g cukru krupice1 lžička citrónové šťávy1 lžička mleté skořice- špetka soli
1 lžička kukuřičného škrobu- moučkový cukr na posypání válu
Letos jsem poprvé zkusila upéct typické německé vánoční cukroví Zimtsterne, mandlovo-skořicové hvězdičky. Musím říct, že recept vypadal o dost jednodušeji, než jakým nakonec byl. Těsto se totiž strašně lepí, tak se obrňte trpělivostí při válení a vykrajování hvězdiček. Nakonec jsem se s tím ale poprala a výsledek stojí za to!
Postup
Nejprve ušlehejte bílky pokojové teploty spolu se špetkou soli v tuhý sníh
Pak do něho přidejte citrónovou šťávu a po lžicích přisypávejte cukr a šlehejte ho vždy do té doby, než se rozpustí
Nakonec zašlehejte i lžičku kukuřičného škrobu
Vznikne vám pevný lesklý sníh
Z této směsi si dejte stranou 3 lžíce na polevu
V jiné míse promíchejte mleté mandle se skořicí a tyto pak zamíchejte do ušlehaného sněhu
Vzniklé těsto dejte minimálně na 3 hodiny do lednice ztuhnout.
V původním receptu se hvězdičky vykrajovaly z rozváleného plátu těsta, což mně ale moc nešlo, proto jsem nakonec těsto rozválela po malých částech na hojně moučkovým cukrem posypaném válu nebo silikonové podložceDoporučuji mít pocukrované i vykrajovátko.
Hvězdičky položte na plech s pečícím papírem a potřete je štětečkem sněhovou polevou, kterou si nařeďte trochou studené vody.
Pečte je při 150 stupních cca 15 minut a následně je nechte rozležet v krabici na nějakého chladném místě.
Dobrou chuť!