Ingredience
- dortové oplatkové pláty
2 bílky70 g cukru krupice70 g hrubě mletých mandlí30 g hrubě mletých vlašských ořechů- nastrouhaná kůra z
1 citrónu
Nejlepší cukroví má každý rok moje teta Naďa! Dělá druhy, které jsem nikdy u nikoho neochutnala, každý druh je jedinečný a ta chuť…! Letos jsem se rozhodla pár z nich vyzkoušet a o recept s samozřejmě podělím s vámi! Mandolety jsou velmi jednoduché a když vám zbudou bílky, tak je to ideální alternativa třeba k pusinkám.
Postup
V supermarketu u pečiva seženete dortové oplatky, jsou to takové A4 pláty a budou vám stačit necelé dva.
Troubu předehřejte na 150 stupňů.
Ušlehejte pevný sníh ze dvou bílkůDo něj postupně zašlehejte krupicový cukr (ve 3 až 4 dávkách)
Další dávku vždy až se předchozí cukr zcela rozpustí
Vznikne vám lesklý pevný sníh
Do něj nyní jemně vmíchejte oba druhy ořechů a čerstvě nastrouhanou citrónovou kůru
Vzniklou směs natřete asi v cm vrstvě na oplatky položené na plechu.
Tyto dejte péct do předehřáté trouby na 150 stupňů cca na 15 – 20 minutHmota nesmí zhnědnout, jen se tzv zatáhnout
Zapečené pláty ještě teplé ihned rozstříhejte na malé čtverečky.
Dobrou chuť!