Ingredience
1 /2 květáku1 větší mrkev- olej
1 střední cibule1 stroužek česneku- cca
2 cm čerstvého zázvoru - zelená kari pasta
1 /2 l kuřecího vývaru- malá plechovka kokosového krému
- čerstvý koriandr
- chilli papričky
- sůl
Zkuste květákovou polévku připravit tentokrát trochu jinak. Mám pro vás tip na pikantní a trochu exotičtější variantu této oblíbené zeleninové polévky.
Postup
Polovinu většího květáku rozeberte na růžičky, rozložte je na pekáč, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na cca 180 stupňů asi na 20 – 30 minut, dokud květák nezačne hnědnut a nezměkne.
Mezitím na troše oleje v hrnci smažte nakrájenou mrkev a cibuli, dokud mrkev nezačne pouštět šlem, spíše na mírném plameniDále do hrnce přidejte na drobno nakrájený zázvor a česnek
Vše společně restujte ještě asi 1 minutu
Poté přidejte zelenou kari pastu, množství nechám na vás, podle toho, jak máte rádi pálivé
Vše zalijte vývarem a vařte pod pokličkou asi 20 minut
Upečený květák přidejte do hrnce k polévce a vše rozmixujte ponorným mixérem v hladký krém
Nakonec do polévky nalijte kokosové mléko nebo krém a dosolte ji.
Podávejte s lístky čerstvého koriandru a chilli papričkou (nemusí být).
Dobrou chuť!