Ingredience
300 g brambor uvařených ve slupce260 g hrubé mouky1 balení tučného tvarohu1 vejce- špetku soli
2 lžíce moučkového cukru5 lžic hnědého krystalového cukru- jahody
- plátky mandlí
undefined
Postup
Sezóna jahod vrcholí, proto vám přináším recept na výborné tvarohovo-bramborové noky s karamelizovanými jahodami a mátou
Nejprve si připravte těsto na noky, či knedlíky, chcete-li 🙂 V míse smíchejte nastrouhané vychladlé uvařené brambory, tvaroh, hrubou mouku, vejce, špetku soli a moučkový cukr
Ze vzniklého těsta tvořte noky a ty pak vařte ve vodě, dokud nevyplavou na hladinu
Zkuste jeden rozkrojit a případně jim ještě pár minutek dejte..
Mezi tím si připravte v malém rendlíčku karamel: do 50 ml vody dejte asi 5 lžic hnědého krystalového cukru, nemíchejte a nechte provářet, dokud se cukr nerozpustí, více zhnědne a nezačnou se dělat vetší lepkavé bubliny
Pak do něho dejte nakrájené jahody a přelijte jím uvařené noky
Můžete také knedlíky servírovat s čerstvě nakrájenými jahodami, a karamelem vše polít až na talíři
Posypte opraženými plátky mandlí a podávejte
Dobrou chuť!