Ingredience
50 g povoleného másla1 vejce100 g semoliny- muškátový oříšek
- sůl
- bílý pepř
- (plocholistá petrželka)
Když už jsme v minulém příspěvku použili semolinovou mouku, chvilku se u ní zastavme… Věnuji jí i dnešní článek a použijeme ji ale úplně jinak. Tyto knedlíčky do polévky jsou tradičním rakouským receptem a jistě si je oblíbíte i Vy!
Postup
Vymixujte máslo do lehkého krému
Přidejte do něho vejce a znovu mixérem prošlehejte
Nelekněte se, že se dokonale nespojí
Do směsi párkrát strouhněte muškátový oříšek, přidejte sůl a bílý pepř (dle chuti klidně použijte i na velmi jemno nakrájenou listovou petrželku)
Nakonec přidejte semolinovou mouku a ručně zpracujte mírně lepivé těsto
Nyní z těsta pomocí dvou namočených lžic tvarujte noky (nebo chcete-li knedlíčky :-)) Všechny najednou je pak přesuňte do vroucí, trochu osolené vody
Od doby, kdy vyplavou na hladinu, je vařte ještě asi 3 – 4 minuty
Nakonec knedlíčky vložte do vaší oblíbené polévky či vývaru, ony krásně nasají další tekutinu z polévky, ale nerozmočí se.
Dobrou chuť!