Ingredience
1 celé vejce2 žloutky90 g moučkového cukru2 lžíce škrobu200 ml smetany ke šlehání200 ml mléka2 lžičky vanilkového extraktu1 balení listového těsta (275 g)
Tradiční portugalská pochoutka, kterou si zamilujte i Vy! Křehounké koláčky z listového těsta s lahodnou smetanovou náplní jsou opět dokladem toho, že v jednoduchosti je krása!
Postup
V hrnci, ve kterém budete později směs ohřívat, šlehací metlou rozmíchejte celé vejce a žloutky
Přidejte k nim moučkový cukr a škrob a vše promíchejte do hladka
Nyní dejte směs na mírný plamen a nalijte do ní smetanu a mléko
Vše za stálého míchání vařte dokud nezhoustne.
Hrnec sundejte ze sporáku a vmíchejte do ní 2 lžičky vanilkového extraktuHladinu zakryjte potravinářskou fólií, aby se nevytvořil škraloup a nechte ji trochu zchladnout
Troubu předehřejte na 200 stupňů.
Pokud máte už vyválené listové těsto (275g), ušetříte si práci, pokud ne, tak těsto vyválejte asi na 0,5 cm tloušťkuVykrajujte kolečka o průměru 9-10 cm a těmi vystelte klasickou formu na muffiny na 12 kousků
Do každého „košíčku“ nalijte asi do 2/3 obsahu vaječnou hmotu.
Dejte ihned péct, já použila funkci gril, aby se z vrchu koláčky správně opeklyPečte je cca 25 minut.
Koláčky podávejte posypané moučkovým cukrem a skořicíDobrou chuť!