Ingredience
4 větší tortillové placky400 g kuřecích prsou- čerstvé bylinky (tymián, petržel, šalvěj, rozmarýn, ...)
- ½ velké konzervy tmavých fazolí
1 menší stroužek česneku- olivový olej
- malá konzerva kukuřice
200 g tučného tvrdého sýru (např. čedaru)- zakysaná smetana
Sezóna grilování pomalu nastává a dnes vám přináším velmi jednoduchý recept, který si zamilují dospělí i děti. Navíc náplně můžete všemožně obměňovat. Quesadillas dělám s úspěchem už několik let a staly se lehčí, zdravější a levnější alternativou ke klasických steaků z grilu.
Tento recept vznikl ve spolupráci s http://www.kolonial.cz
Postup
V olivovém oleji (ale klidně i v bílém jogurtu nebo zakysané smetaně) smíchejte nadrobno nasekané bylinky dle vaší chuti spolu s trochou soli s pepře
Do vzniklé marinády vložte na třetiny nakrájená kuřecí prsa a nechte je asi hodinu marinovat
Mezitím si připravte pastu z tmavých fazolí: fazole asi z poloviny velké plechovky rozmixujte s malým stroužkem česneku, olivovým olejem a trochou soli.
Na rozpáleném grilu kuřecí maso z obou stran opečte a nakrájejte je na menší kousky.
Do poloviny každé placky rozetřete fazolovou pastu, na ní dejte nakrájené kuřecí maso, kukuřici a hojně ji zasypte nastrouhaným sýremKaždou tortillu přehněte a přesuňte ji na středně rozpálený gril
Krátce ji opékejte, dokud se nezačne sýr tavit, dejte pozor, aby se placky nezačaly připalovat
Zapečené tortilly sejměte z grilu a nakrájejte je na třetiny
Podávejte teplé, pokapané zakysanou smetanou, ideální přílohou je zeleninový salát.