Ingredience
350 g ve slupce uvařených brambor50 g dětské krupičky80 g hrubé mouky- špetka soli
1 vejce- cca
400 g malých švestek - marcipán
- K podávání:
- moučkový cukr
- mletý mák
- moučkový cukr
Ovocné knedlíky všeho druhu k létu prostě patří! Já je mám spojené s dětstvím, zvlášť švestkové z bramborového těsta, které mi dělala maminka. Když do nich navíc přidáte kostičku marcipánu, stane se z nich lahůdka, za kterou by se nemuseli stydět ani v luxusní restauraci.
Recept vznikl ve spolupráci s http://www.kolonial.cz
Postup
Nejdřív uvařte brambory ve slupce do měkka
Nechte je zcela zchladnout a oloupejte je.
Nyní je nadrťte přes speciální mačkadlo na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle.
K bramborám přidejte 1 vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a špetku soliRučně vypracujte kompaktní těsto
Švestky nařízněte, vyndejte z nich pecky a naplňte je kostičkou marcipánu.
Těsto rozdělte na cca 12 stejných částíDo každé z nich vložte švestku s marcipánem a utvořte knedlík.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a ihned dejte knedlíky vařit, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi minutu.
Uvařené knedlíky podávejte posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polijte je rozpuštěným máslem.
Dobrou chuť!