Ingredience
1 konzerva cizrny- cca
10 cm oloupané salátové okurky 1 /2 stroužku česneku1 lžíce čerstvého kopru- olivový olej
- sůl
- pepř
Léto jistě ještě neřeklo poslední slovo a pár teplých dnů nás ještě čeká. Zkuste jako rychlou letní večeři připravit tuto svěží verzi exotické speciality – hummus. Základ tradičně tvoří cizrna, tentokrát doplněná salátovou okurkou.
Postup
Je to víc než jednoduché: do kutru dejte cizrnu bez nálevu, oloupanou a nakrájenou salátovou okurku zbavenou semínek, oloupaný česnek a kopr, přilijte olivový olej.
Vše rozmixujte na hladkou kaši, ochutnejte a dosolte.
Hummus podávejte pokapaný olivovým olejem a posypaný čerstvě namletým pepřemJako příloha se hodí celozrnný křupavý chléb či pita placky.
Dobrou chuť!