Ingredience
- cca
250 g flank steak (hovězí pupek) - kečup z červené řepy The Foraging Fox http://smakujto.cz/darky-e-shop/
299 -kecup-z-cervene-repy-smoked - rukola
- cuketa
- rajčata
- stroužek česneku
- olivový olej
- chléb
- hrubě mletý barevný pepř
- sůl
Když mě firma ŠmakujTo (http://www.smakujto.cz) oslovila, zda bych pro ně nevymyslela nějaký recept s použitím kečupu z červené řepy The Foraging Fox, bylo mi jasné, že ho určitě spáruji s dobrým masem. Navíc varianta „smoked“ se mimořádně hodí ke grilování. A protože BBQ sezóna ještě trvá, dnes vám přináším recept, kde hraje hlavní úlohu dobré hovězí maso!
Postup
Základem dobrého hovězího steaku je surovina – kvalitní vyzrálé maso, když do něho zaboříte prst a zůstane po něm důlek, maso je správně vyzrálé
Steak si před grilováním včas vyndejte z lednice, aby před pečením měl pokojovou teplotu
Osušte ho papírovou utěrkou
Kvalitní maso není potřeba přehnaně dochucovat, použijte klidně jen sůl a čerstvě nahrubo namletý barevný pepř, který důkladně vetřete do masa.
Gril rozpalte na vysokou teplotuSteak položte na gril a pečte, dokud se sám nepustí roštu, maso nikdy neotrhávejte
Podle toho, jak chcete mít maso propečené, zvolte dobu grilování
Pro naše účely se nejlépe hodí úprava medium rare (méně krvavý) nebo medium (středně propečený)
Po sejmutí steaků z grilu, nechte maso pár minut odpočívat přikryté alobalem, abyste brzkým nakrojením nepřišli o šťávu
Společně s masem, ogrilujte na mřížce i na plátky nakrájenou cuketu, kterou během opékání potírejte olivovým olejem s rozmačkaným stroužkem česneku
Nakonec nechte opéct i plátky chleba.
Nyní steak nakrájejte po vláknech na půl centimetrové plátky.
Teď je čas zkompletovat sandwichOpečený plátek chleba lehce pokapejte olivovým olejem, na něj dejte lístky rukoly, na plátky nakrájené rajče, opečenou cuketu, na ní nakrájené maso a nakonec vše pokapejte kečupem z červené řepy The Foraging Fox
Ten dodá jídlu tu správnou chuťovou tečku!
Dobrou chuť!