Ingredience
100 g čerstvého baby špenátu100 g sýru feta3 vejce- ½ hrnku oleje
1 a ½ hrnku špaldové mouky1 lžička prášku do pečiva- ½ hrnku mléka
1 stroužek česneku1 lžíce másla- sůl
- hrubá mouka a máslo na vysypání formy
Na sklonku prázdnin se vám možná bude hodit tento recept. Ať už jako svačinka pro děti do školy nebo rychlá večeře.
U nás bude 1. září velkým mezníkem, naše Naděnka jde totiž poprvé do školky. Zdá se, že zatím jsem z toho na nervy spíš já a pár slziček ukápne snad jenom mně… Tak nám držte palce… oběma 🙂
Postup
Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů
Na lžíci másla zpěňte na plátky nakrájený česnek, k němu přidejte čerstvý špenát a společně pod pokličkou chvíli duste
Podušený špenát nechte trochu zchladnout a nasekejte ho.
Do mísy vyklepněte dvě vejce, přidejte olej, mléko, na kostičky nakrájenou fetu a nasekaný špenátV jiné míse smíchejte špaldovou mouku s práškem do pečiva a tuto sypkou směs postupně vmíchejte do druhé směsi
Vznikne řidší těsto, které rozdělte do muffinové formy, kterou si předem vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Muffiny dejte do vyhřáté trouby péct asi na 30 minut.
Ideální přílohou může být čerstvá zelenina nebo salát.
Dobrou chuť!Tento recept vznikl ve spolupráci s http://www.kolonial.cz