Pečená špagetová dýně se smetanovým špenátem a sýry | Coolinářka
18. 11. 2016

Pečená špagetová dýně se smetanovým špenátem a sýry

Ingredience

  • středně velká špagetová dýně
  • 3 hrsti čerstvého baby špenátu
  • 1 lžíce másla
  • 1 krájený stroužek česneku
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • hrst nakrájené mozzarelly
  • muškátový oříšek
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Špagetovou dýni jsem chtěla už dlouho ochutnat… Žel, špatně se shání, povedlo se mi to až letos a taky jsem se pustila do tohoto receptu. Chuť mě mile překvapila a nejen naši Naďu bavily dýňové špagetky 🙂

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 stupňů.
    Špagetovou dýni rozkrojte podélně na půl, vydlabejte semínka, řez pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete

  2. Na plech s pečícím papírem obě poloviny položte řezem dolů

  3. Dýni dejte péct na cca 30 – 40 minut (podle velikosti)

  4. Mezi tím si připravte náplň

  5. V menším hrnci si na másle zpěňte nasekaný česnek

  6. Po chvilce k němu předejte špenátové listy, zamíchejte a přiklopte pokličkou

  7. Špenátové listy během chvilky zavadnou

  8. Dejte pozor, aby se nezačal česnek připalovat! Jakmile špenát zavadne přidejte do hrnce smetanu a nastrouhaný parmazán

  9. Směs krátce provařte, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem (stačí 2 až 3 strouhnutí).
    Dužinu upečené dýně vidličkou natrhejte, vzniknou charakteristické nudličky

  10. Špenátovou směs nalijte do dýní, poklaďte na kostičky nakrájenou mozzarellou a dejte zapéct na cca 20 minut, aby povrch lehce zezlátl.
    Tento pokrm nepotřebuje žádnou přílohu.
    Dobrou chuť!

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Zeleninová jídla

Zeleninová jídla

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu