Ingredience
200 g hladké mouky1 lžička granulovaného česneku2 žloutky100 g másla150 g čedaru- cca
1 lžička soli (podle slanosti sýru)
Blíží se Silvestr a oslavy příchodu Nového roku. Možná pořádáte párty nebo budete jen tak s rodinou slavit u televize (jako my). Třeba se vám bude hodit dnešní recept. Slané sýrové krekry jsou oblíbenou chuťovkou k vínu nebo pivu a ty z čedaru jsou prostě top! Já jsem je poprvé ochutnala v Anglii, u nás už jsou také k dostání, ale když si je upečete sami, budou vám chutnat nejvíc!
Postup
V míse smíchejte mouku se solí a granulovaným česnekem
V mixéru nebo kutru rozsekejte kousky čedaru na drť.
Přidejte ho do mísy k mouce s máslem společně se dvěma žloutky. S pomocí robotu s nástavcem na třená těsta vypracujte kompaktní těsto, které zabalte ho potravinové folie a nechte ho pár hodin odpočívat v lednici.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Nyní těsto vyválejte na tloušťku 1 cm a vykrajujte z něho sušenky. Ty vyskládejte na plech s pečícím papírem a dejte je péct na cca 10 minut.