Ingredience
- Na brownies:
90 g tmavé čokolády100 g másla50 g cukru krupice2 vejce3 lžíce irského krému (např. Baileys)100 g hladké mouky1 /2 lžičky prášku do pečiva- špetka soli
- Na náplň:
250 g sýru Philadelphia (2 balení)70 g cukru krupice1 vejce3 lžíce irského krému (např. Baileys)
Nadcházející mrazivý víkend si zpříjemněte třeba tímto výborným dezertem. Sešlo se nám po vánocích pár lahví s krémovým likérem Baileys, tak jsem vyzkoušela tento recept, který se určitě zařadí mezi naše oblíbené. A až dojte irský krém, prostě ho nahradím trochou vanilkového extraktu 🙂
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Do porcelánové misky nalámejte čokoládu a přidejte povolené másloMisku dejte na cca 45 sekund do mikrovlnné trouby
Poté obsah misky promíchejte
Do této ještě teplé směsi nyní vmíchejte 50 g cukru a nechte mírně zchladnout.
Mezitím v jiné, větší míse, smíchejte prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva a špetku soliDo čokoládové směsi nyní ruční metlou zašlehejte vejce a tři lžíce irského krému
Tuto nyní nalijte k sypkým surovinám a smíchejte v husté těsto.
Teď připravíme světlou náplň: ruční metlou smíchejte sýr s cukrem, jedním vejcem a irským krémemDo malého pekáčku (cca 20 x 30 cm) vyloženého pečícím papírem nandejte tmavou směs a příliš ji neuhlazujte
Na ní vlijte světlou směs a hned dejte pekáček do vyhřáté trouby
Pečte asi 30 minut, zda-li je dezert hotový, vyzkoušejte zapíchnutím špejle, vytáhnete-li ji suchou, je hotovo.
Dobrou chuť!