Ingredience
4 žampiony Portobello150 ml smetany1 vejce2 plátky kvalitní vepřové šunky3 lžíce nastrouhaného parmazánu- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- máslo
- sůl
- pepř
Nedávno jsme zkusila koupit žampiony s velkým kloboukem, říká se jim Portobello. Jsou skvělé, moc doporučuji!
Postup
Ze čtyř hub opatrně vyřízněte nožičku a tu nakrájejte nadrobno, osolte a krátce poduste na másle s trochou čerstvého tymiánu a rozmarýnu
Toto nechte trochu vychladnout a přilijte asi 150 ml smetany ke šlehání, 2 plátky na kostičky nakrájené kvalitní vepřové šunky, 1 vejce a 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
Kloboučky trochu posolte a dejte na pečící papír na plech
Až nyní do nich opatrně nalijte směs
K takto připraveným houbám položte na pečící papír asi polévkovou lžíci másla
Houby dejte zapéct pod gril na 180 stupňů, dokud směs neztuhne a nezačne zlátnout
Podávejte například s bramborovou kaší
Dobrou chuť!