Piškotová bábovka | Coolinářka
27. 2. 2017

Piškotová bábovka

Ingredience

  • 4 vejce
  • 230 g hladké mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 110 ml vlažného mléka
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 150 g másla pokojové teploty
  • špetka soli
  • máslo a hrubá mouka na vymazání formy

V období, kdy ještě pro přípravu dezertů nemáme k dispozici dobré čerstvé ovoce a to z mrazáku už je dávno spotřebované, možná uvítáte tento recept na tradiční piškotovou bábovku. Podařilo se mi ho vychytat tak, že je výsledkem vláčná voňavá bábovka, lehounká jako pírko. A ač neobsahuje žádnou náplň ani ovoce, rozhodně to není žádná „dusivka“!

Postup

  1. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 160 stupňů.
    Nejprve oddělte bílky od žloutků

  2. Žloutky vyšlehejte s máslem a cukrem do krému

  3. Do něho přilijte vlažné mléko a vanilkový extrakt

  4. Vše společně zašlehejte ruční metlou.
    V jiné míse smíchejte prosátou(!) hladkou mouku s práškem do pečiva

  5. Sypkou směs postupně vmíchejte k žloutkové.
    Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh

  6. Ten postupně jemně vmíchejte do druhé směsi tak, abyste nepřišli o vzduchové bublinky ve vyšlehaném sněhu

  7. Vzniklé těsto vlijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovkové formy a pečte cca 30-40 minut

  8. V průběhu pečení neotevírejte dvířka trouby

  9. Zda je bábovka hotová, vyzkoušejte špejlí, pokud ji vytáhnete suchou, je bábovka hotová

  10. Po vyklopení z formy nechte bábovku zchladnout na drátěné mřížce, až pak ji nakrojte.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu