Ingredience
200 -300 g hlívy ústřičné1 menší cibule1 lžíce sádla1 stroužek česneku1 lžíce mleté sladké pariky1 /2 lžičky kmínu750 ml hovězího vývaru1 lžíce majoránky- sůl
- pepř
Snad nejznámější recept z hlívy! Možná jste ho ale ještě nevyzkoušeli… troufám si trvrdit, že jde o nejjednodušší a nejrychlejší recept na polévku, co znám!
Postup
Na lžíci sádla zpěňte na jemno nakrájenou cibuli
Až zprůhlední, přidejte na plátky nakrájený česnek, společně vše restujte necelou minutku
Poté přisypte meltou papriku a kmín a opět krátce zarestujte
Nyní do hrnce dejte nakrájenou hlívu, smíchejte a zalijte vývarem
Polévku vařte asi 15 minut
Nakonec ji dochuťte sušenou majoránkou, solí a pepřem.
Já polévku nijak nezahušťuji, ale chcete-li, můžete ji zahustit jíškouDobrou chuť!