Ingredience
200 g polohrubé mouky100 g krupicového cukru1 prášek do pečiva2 malé bílé smetanové jogurty2 vejce- špetka soli
150 g rebarbory10 g čerstvého zázvoru150 g jahod- na drobenku:
70 g hrubé mouky60 g studeného másla60 g krupicového cukru- + máslo a hrubá mouka na vysypání pekáče
Vy, kdo chvíli Coolinářku sledujete, víte, že se do žádných větších cukrářských akcí nepouštím. Nejradši mám rychlé moučníky, bez žádného velkého zdobení, rozhodující je pro mě chuť! A právě to splňuje můj dnešní recept beze zbytku, mám ho od své maminky, jen jsem původní švestky nahradila mou oblíbenou kombinací rebarbory, jahod a zázvoru.
Postup
Rebarboru nakrájejte na menší kousky a dejte ji do malé misky společně se dvěma lžícemi cukru a najemno nasekaným čerstvým zázvorem
Nechte ji asi na 30 minut proležet.
Troubu předehřejte na 170 stupňů.
Mezitím v míse smíchejte polohrubou mouku, cukr krupici, sůl a prášek do pečivaNyní do sypké směsi přidejte jogurty, vejce a vše důkladně promíchejte.
Teď si připravte drobenku ze studeného másla, hrubé mouky a cukruTěsto vlijte na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč (cca 24 x 34 cm) a poklaďte ho kousky rebarbory se zázvorem a nakrájenými jahodami
Navrch koláč posypte drobenkou.
Dejte ho péct asi na 30 minut.
Dobrou chuť!