Jahodovo-rebarborový koláč se zázvorem | Coolinářka
20. 4. 2017

Jahodovo-rebarborový koláč se zázvorem

Ingredience

  • 200 g polohrubé mouky
  • 100g krupicového cukru
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 malé bílé smetanové jogurty
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • 150g rebarbory
  • 10g čerstvého zázvoru
  • 150g jahod
  • na drobenku:
  • 70g hrubé mouky
  • 60g studeného másla
  • 60g krupicového cukru
  • + máslo a hrubá mouka na vysypání pekáče

Vy, kdo chvíli Coolinářku sledujete, víte, že se do žádných větších cukrářských akcí nepouštím. Nejradši mám rychlé moučníky, bez žádného velkého zdobení, rozhodující je pro mě chuť! A právě to splňuje můj dnešní recept beze zbytku, mám ho od své maminky, jen jsem původní švestky nahradila mou oblíbenou kombinací rebarbory, jahod a zázvoru.

Postup

  1. Rebarboru nakrájejte na menší kousky a dejte ji do malé misky společně se dvěma lžícemi cukru a najemno nasekaným čerstvým zázvorem

  2. Nechte ji asi na 30 minut proležet.
    Troubu předehřejte na 170 stupňů.
    Mezitím v míse smíchejte polohrubou mouku, cukr krupici, sůl a prášek do pečiva

  3. Nyní do sypké směsi přidejte jogurty, vejce a vše důkladně promíchejte.
    Teď si připravte drobenku ze studeného másla, hrubé mouky a cukru

  4. Těsto vlijte na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč (cca 24 x 34 cm) a poklaďte ho kousky rebarbory se zázvorem a nakrájenými jahodami

  5. Navrch koláč posypte drobenkou.
    Dejte ho péct asi na 30 minut.
    Dobrou chuť!

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu