Ingredience
- cukrářské piškoty
- dětské piškoty
- cca
250 g jahod + dalších250 g na ozdobení 1 tučný tvaroh ve vaničce250 ml smetany ke šlehání (Delux)1 vanilkový cukr1 -2 lžíce cukru krupice1 lžíce želatiny- kůra z
1 /2 limetky (nemusí být)
Kdo mě sledujte pravidelně, víte dobře, že nejsem žádná velká cukrářka – dortařka. Moc mě nebaví přesně odvažovat, extra zdobit, atd. Proto je pro mě ideální následující recept. Všechno se jen ušlehá, smíchá, osladí dle chuti, korpus se nemusí péct a hlavně – tento dort vždycky všem chutná. Navíc oceníte, že v tomto horku nemusíte vůbec zapínat troubu 🙂
Postup
Množství surovin je na dort s průměrem cca 20 cm
Pokud použijete klasicky velkou dortovou formu, množství surovin zdvojnásobte.
Do větší mísy dejte tvaroh a vanilkový cukr a krátce promixujte
V menší míse vyšlehejte šlehačku s krupicovým cukrem do tuha.
Šlehačku postupně jemně vmíchejte do tvarohové směsiVznikne nadýchaný krém
Pokud chcete, můžete do něho nastrouhat kůru z poloviny limetky.
Asi 250 g jahod nakrájejte na plátkyZbylé jahody si nechte na ozdobení dortu
Na dno dortové formy vyskládejte cukrářské piškoty (tolik se nerozmočí, jako dětské)
Některé rozlámejte a vyplňte jimi mezery
Na piškoty dejte polovinu krému a uhlaďte ho
Na něho nandejte polovinu nakrájených jahod
Na jahody nyní položte vrstvu dětských piškotů (ty naopak chceme, aby se trochu rozmočily)
Na piškoty nandejte druhou polovinu krému a na něho opět zbylé nakrájené jahody
Teď si dle návodu na obalu připravte asi 70ml želatiny (podle průměru dortu)
Nechte ji mírně zchladnout a pak jí přelijte povrch dortu, aby jahody během uležení neokoraly
Takto připravený dort ještě v dortové formě překryjte potravinářskou fólií a dejte na noc do ledničky.
Druhý den z dortu opatrně sundejte boční část formyDort můžete takto nechat nebo ho dozdobit, tak jak vidíte na obrázku dole
Připravte si cukrářské piškoty a naaranžujte je okolo celého dortu
Piškoty svažte stuhou.
Povrch dortu dodekorujte celými jahodamiDobrou chuť!