Ingredience
- špagety na
2 porce 2 jarní cibulka3 stroužky česneku4 malé žampiony1 /2 střední brokolice600 ml drůbežího vývaru100 ml smetana3 lžíce strouhaný parmazán- sůl
- pepř
1 lžíce másla1 lžíce olivového oleje
Recepty z jednoho hrnce jsem si oblíbila! Jsou rychlé, snadné a ušpiníte jen minimum nádobí… Ten dnešní oceníte například v nestandardních podmínkách pro vaření během prázdninového kempování!
Inspiraci jsem našla zde: http://whatshouldieatforbreakfasttoday.com/
Postup
V litinovém hrnci rozehřejte máslo a na něm osmahněte nakrájenou cibulku
Až zesklovatí, přidejte na plátky nakrájený česnek a na čtvrtky nakrájené žampiony a společně zprudka smažte asi 2 minuty.
Teď do hrnce přidejte na větší růžičky rozebranou brokolici, syrové špagety nebo jiné těstoviny, olivový olej, špetku pepře a 600 ml horkého vývaru.
Těstoviny v hrnci uspořádejte tak, aby byly pod hladinou tekutiny, hrnec přiklopte a vařte asi 8 minut.
Pokud jsou těstoviny po této době téměř uvařené, přidejte do hrnce smetanu a strouhaný parmazán, vše zamíchejte a vařte odklopené další dvě minuty.
Nakonec hotový pokrm ochutnejte a dle potřeby dosolte.
Dobrou chuť!