Karbanátky se zeleninou (ale ne zeleninové) | Coolinářka
30. 7. 2017

Karbanátky se zeleninou (ale ne zeleninové)

Ingredience

  • 500g mletého masa (mix hovězí a vepřové)
  • 1 bílý rohlík
  • 100 ml mléka
  • 1 střední mrkev
  • 1 střední petržel
  • kousek celeru
  • 2 lžíce nakrájených sušených rajčat v oleji
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce másla
  • hrst plocholisté petržele
  • sůl
  • pepř

Přátelé, recept na tyto karbanátky jsem slyšela přímo z jeviště divadla! Ano, i receptů se v hrách současného dramatika Davida Drábka dočkáte 🙂 V tomto případě je ze hry s krásným názvem „Jedlíci čokolády“. Karbanátky dělám už léta, v zimě na pánvi nebo v troubě, v létě na grilu. Skvěle tam funguje ta na másle orestovaná kořenová zelenina, vyzkoušejte je!

Postup

  1. Na kostičky nakrájený rohlík, housku nebo bílý toustový chleba zalijte mlékem a nechte pečivo nasáknout

  2. Kořenovou zeleninu nastrouhejte na jemném struhadle, na pánvi ji orestujte na másle a nechte zchladnout

  3. Do mísy k pečivu a mléku přidejte mleté maso (použijte doma namleté nebo kvalitní od řezníka, aby neobsahovalo moc vody), orestovanou kořenovou zeleninu, vejce, nakrájená sušená rajčata, parmazán a nasekané lístky čerstvé plocholisté petrželky, dosolte, opepřete a důkladně, nejlépe rukama, promíchejte.
    Tuto směs nechte v pokojové teplotě asi 30 minut odpočívat

  4. Poté z ní vytvarujte menší karbanátky a zprudka je opečte z obou stran na rozpáleném grilu nebo na trošce oleje na pánvi

  5. Karbanátky lze také péct v troubě na 180 stupňů na plechu s pečícím papírem.

To nejlepší pro vaše zdraví

Malá jídla

Malá jídla

Recepty z masa

Recepty z masa

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu