Ingredience
150 g mletého máku280 g polohrubé mouky200 g cukru krupice200 ml mléka2 vejce100 ml oleje1 lžíce prášku do pečiva- vypeckované švestky
- moučkový cukr
Výborná kombinace máku a švestek fungovala skvěle už v receptu na švestkové knedlíky s marcipánem, recept si můžete připomenout zde: https://www.coolinarka.cz/recept-152. Dnešní recept jsem zkoušela péct už loni, ale snědl se tak rychle, že jsem ho ani nestačila vyfotit. Letos jsem pár kousků uhájila 🙂 Původní recept z blogu The story of cake http://www.thestoryofacake.sk, respektive Pradobroty http://www.pradobroty.cz je bezlepkový a bezlaktózový, tím si nebudeme komplikovat život a použijeme tradiční suroviny.
Postup
Postup je velmi jednoduchý, budete potřebovat šlehač nebo robot
Velmi důležitý je první krok, kdy budeme společně šlehat vejce a třtinový cukr do velmi husté pěny asi 10 minut
Po této době, tenkým pramínkem přilévejte olej, stále šlehejte
Nyní do směsi krátce zašlehejte mletý mák a mléko.
V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečivaDo těsta teď sypké suroviny jemně zamíchejte
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Pekáč (cca 35 x 25 cm) vyložte pečícím papírem a vlijte do něho těsto, to poklaďte čtvrtky vypeckovaných švestek.
Makovec dejte péct na cca 25 minutPodávejte posypaný moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!