Ingredience
1 kg brambor typu A (např. keřkovské rohlíčky)1 větší mrkev1 větší petržel- kousek celeru (nemusí být)
2 vejce1 šunková klobása1 malá plechovka sterilovaného hrášku1 lžíce plnotučné hořčice2 nakládané okurky250 ml majonézy- sůl
- pepř
Každá rodina má ten svůj nej recept na bramborový salát a jeho kvality neváhá hájit v nekonečných diskuzích, zda do „správného“ bramborového salátu patří či nepatří cibule, uzenina, jogurt či majonéza, atd….! 🙂 Naše mamka dělala každé vánoce právě tento a nám nejvíc chutná! Třeba vás letos taky inspiruje…
Postup
Omyté neoloupané brambory dejte vařit společně s neoloupanou celou mrkví, petrželí a kouskem celeru.
Zvlášť si uvařte 2 vejce natvrdo.
Uvařené brambory a zeleninu nechte zcela zchladnout a pak je oloupejteStejně tak uvařená vejce
Brambory, vejce na tvrdo, šunkovou klobásu a nakládané okurky nakrájejte na kostičky
(Na brambory a vejce použijte drátěný kráječ – mřížku.)
Uvařenou a oloupanou kořenovou zeleninu nastrouhejte na hrubém struhadleVše přendejte do velké mísy
Přidejte hrášek bez nálevu, plnotučnou hořčici a majonézu
Vše opatrně smíchejte, aby se brambory příliš neporušily
Dle chuti salát dosolte a lehce opeptřete.
Podávejte ideálně pár hodin nebo přes noc odležený v lednici.Dobrou chuť a krásné Vánoce!