Ingredience
- ½ hrnku červené čočky
1 lžíce másla- ½ mrkve
- ½ petržele
1 cm čerstvého zázvoru1 lžička mleté skořice1 lžička římského kmínu1 lžička mletého kardamomu- malá plechovka sekaných rajčat
750 ml zeleninového vývaru- sůl
- pepř
- čerstvý koriandr
K začátku nového roku patří čočka… Dnes tedy recept na polévku, která vás zaručeně zahřeje, připravené z červené, lépe stravitelné čočky, kterou navíc nemusíte předem namáčet.
Postup
Nejprve mrkev, petržel a čerstvý zázvor nastrouhejte.
V hrnci na másle restujte mrkev a petržel, dokud mrkev nezačne pouštět barvu.
Nyní přidejte nastrouhaný zázvor, římský kmín, mletou skořici a kardamomKrátce společně zarestujte a vše zalijte zeleninovým vývarem.
Do hrnce nalijte konzervu sekaných rajčatNakonec do polévky přidejte červenou čočku a vařte ji, dokud nezměkne.
Polévku dosolte, opepřete a můžete ji podávat s čerstvými lístky koriandru.