Ingredience
- na
2 porce špaget 2 žloutky2 lžíce strouhaného parmazánu + na posypání100 g italské slaniny pancetty- pepř
- sůl
- sekaná petrželka (nemusí být)
Ikonické jídlo italské kuchyně! Jednoduché, jen z těch nejlepších surovin! Přesně si pamatuji, kde jsem špagety carbonara chutnala prvně – v Římě! Je škoda, že pak v tolika dalších restauracích v Česku nestály za nic. Přitom jejich příprava je tak jednoduchá! Považte sami…
Postup
Do vroucí osolené vody dejte vařit špagety.
Mezitím, než se těstoviny uvaří, tak na malé kostičky nakrájejte slaninu pancettu a zprudka ji orestujte na velké pánvi.
V misce smíchejte žloutky s parmazánem.
Uvařené těstoviny slijte, ale nechte si trochu vody, ve které se vařilyHorké špagety neproplachujte a rovnou je přidejte do pánve se slaninou a smíchejte je s ní
Ihned do horkých těstovin nalijte vaječno-parmazánovou směs, v horkých těstovinách se vytvoří krémová omáčka, případně přidejte pár lžic vody, ve které se vařily špagety
Důležité je, už pod pánví nemít zapnutý sporák, pracujeme tu jen s teplotou těstovin
Hotové těstoviny posypte čerstvě namletým pepřem a nastrouhaným parmazánem, můžete přidat i zelenou petrželku.
Dobrou chuť!
(recept vznikl ve spolupráci s http://www.foodspecials.cz)