Ingredience
3 bílky100 g bílého cukru krupice100 g mandlové mouky nebo velmi jemně namletých mandlí70 g hladké mouky1 a1 /2 lžíce mandlového likéru Amaretto- cca
15 jahod 120 g rozpuštěného +40 g studenéhomásla30 g hnědého cukru na drobenku30 g plátků mandlí na drobenku50 g hrubé mouky na drobenku- špetka soli
Madlové těsto, které je základem tohoto letního koláče je mé oblíbené a už jsem ho použila v tomto receptu: https://www.coolinarka.cz/recept-67 .
Tato variace je dokonalou souhrou chutí mandlí a jahod. Zamilujete si ho, u nás se po něm zaprášilo raz dva!
Postup
Troubu nechte rozehřát na 200 stupňů a máslo nechte na pár sekund rozpustit v mikrovlnné troubě
Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh
Postupně do něho přidávejte cukr, vždy do doby než se zcela rozpustí
Pak přidejte mandlovou mouku, hladkou mouku a společně zamíchejte do sněhu
Nyní do těsta zamíchejte likér Amaretto a rozpuštěné zchladlé máslo
Těsto vylijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a navrch poklaďte jahodami
Nyní si připravte směs z másla, hrubé mouky, hnědého cukru a plátků mandlí
Koláč dejte péct
Prvních 15 minut na 200 stupňů a dalších cca 15 minut na 170 stupňů
Špejlí zkuste, zda je těsto upečené.