Mandlový koláč s jahodami | Coolinářka
11. 6. 2018

Mandlový koláč s jahodami

Ingredience

  • 3 bílky
  • 100 g bílého cukru krupice
  • 100 g mandlové mouky nebo velmi jemně namletých mandlí
  • 70 g hladké mouky
  • 1 a 1/2 lžíce mandlového likéru Amaretto
  • cca 15 jahod
  • 120 g rozpuštěného + 40 g studenéhomásla
  • 30 g hnědého cukru na drobenku
  • 30 g plátků mandlí na drobenku
  • 50 g hrubé mouky na drobenku
  • špetka soli

Madlové těsto, které je základem tohoto letního koláče je mé oblíbené a už jsem ho použila v tomto receptu: https://www.coolinarka.cz/recept-67 .
Tato variace je dokonalou souhrou chutí mandlí a jahod. Zamilujete si ho, u nás se po něm zaprášilo raz dva!

Postup

  1. Troubu nechte rozehřát na 200 stupňů a máslo nechte na pár sekund rozpustit v mikrovlnné troubě

  2. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh

  3. Postupně do něho přidávejte cukr, vždy do doby než se zcela rozpustí

  4. Pak přidejte mandlovou mouku, hladkou mouku a společně zamíchejte do sněhu

  5. Nyní do těsta zamíchejte likér Amaretto a rozpuštěné zchladlé máslo

  6. Těsto vylijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a navrch poklaďte jahodami

  7. Nyní si připravte směs z másla, hrubé mouky, hnědého cukru a plátků mandlí

  8. Koláč dejte péct

  9. Prvních 15 minut na 200 stupňů a dalších cca 15 minut na 170 stupňů

  10. Špejlí zkuste, zda je těsto upečené.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu