Ingredience
3 vejce500 g sýru mascarpone2 lžíce krupicového cukru1 sáček cukru s mandlovou příchutí- cca
50 ml likéru Amaretto - špetka soli
- maliny a borůvky
- cukrářské piškoty
Tiramisu nemusí být vždycky s kávou, zkuste ho s ovocem a mandlovou chutí likéru Amaretto! Pak už jen rozdat lžíce a pustit se do toho 🙂
Postup
Oddělte bílky od žloutků
Bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh
V jiné míse vyšlehejte žloutky s oba druhy cukry do husté světlé pěny
Nyní do ní postupně jemně zašlehejte mascarpone
Nakonec do krému lžící vmíchejte bílkový sníh
Na dno mísy naklaďte cukrářské piškoty, drochu je pokapejte polovinou Amaretta
Na piškoty rozetřete polovinu množství krému a na něj polovinu ovoce
Na ovoce znovu rozložte piškoty, pokapejte je Amarettem, znovu krém a zbytek ovoce
Hotové tiramisu dejte aspoň na 3 hodiny do lednice, aby piškoty změkly.