Grepový sorbet se sektem Rotkäppchen | Coolinářka
21. 7. 2018

Grepový sorbet se sektem Rotkäppchen

Ingredience

  • 100 g cukru krupice
  • 1 citron
  • 2 grepy
  • 1 lahev sektu Rotkäppchen
  • 1 vaječný bílek
  • špetka soli

Čeká nás prý období pořádných veder… To si žádá recept na dobrou zmrzlinu – sorbet. Použila jsem výborné sekty Rotkäppchen – jak rosé, tak pro dceru i nealko verzi a zrodilo se skvělé osvěžení, které bude ideálním na zahradní párty nebo grilovačku.

Díky, http://www.rotkappchen.cz , za skvělý tip!

Postup

  1. Krupicový cukr svařte se 100 ml vody, až se cukr rozpustí, vařte ještě asi 2 minuty

  2. Pak rozvar nechte zcela vystydnout.
    Citron a oba grepy vymačkejte a šťávu slijte přes jemné síto

  3. Přidejte k ní cca 80 ml sektu a studený cukrový rozvar.
    Bílek ušlehejte s trošičkou soli v tuhý sníh a ten pak postupně zamíchejte do grepové směsi (nespojí se zcela, ale při mražení ho pak pohodlně rozmícháte).
    Směs dejte zmrazit přibližně na 5 hodin, během kterých ji přibližně každých 30 minut rozmíchejte

  4. Sorbet servírujte zalitý vychlazeným sektem.

Sladká jídla a dezerty

Sladká jídla a dezerty

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu