Ingredience
- rozporcovaný králík
2 lžíce hrubozrnné hočice4 lžíce dijonské hořčice3 dcl bílého vína2 snítky čerstvého rozmarýnu250 ml smetany ke šlehání- máslo
- brambory typu C
- cibule na osmažení
Dnes mám pro vás výborný a hlavně děsně jednoduchý recept na úpravu králíka. Maso je vždy šťavnaté a měkké jako kuře.
Postup
Jednotlivé osolené porce králíka hojně potřete směsí hrubozrnné a dijonské hořčice
Tyto zprudka orestujte na másle a oleji, pak je zalijte bílý vínem, přidejte 2 snítky rozmarýnu, přiklopte a pečte na 180 stupňů asi 50 minut
Poté odkryjte a dopečte asi 15 minut dozlatova
Na závěr vyndejte z pekáče maso a do zbylé tekutiny v pekáči nalijte smetanu ke šlehání a nechte provařit na sporáku do zhoustnutí omáčky
Všechny připečené kousky zamíchejte do omáčky, dodají jí skvělou chuť
Podávejte se šťouchanými brambory se smaženou cibulkou a samozřejmě se sklenkou bílého vínka
Dobrou chuť!