Ingredience
- cca
5 středních brambor - cca
8 růžičkových kapustiček 50 g tyrolské slaniny1 červená cibule2 vejce- sůl
- pepř
- čerstvá či sušená majoránka
- olej
V jednoduchosti je krása a ví to dobře i u našich alpských sousedů… proto je možná toto jídlo tak populární právě v lyžařských střediscích, je hned hotové, zasytí a skvěle chutná!
Postup
Celé neoloupané brambory uvařte ve vodě doměkka
Nechte je zchladnout a oloupejte je.
Ve větší pánvi na trošce oleje orestujte na plátky nakrájené uvařené brambory a celé kapustičky, osolte jeKdyž začnou lehce zlátnou, přidejte na měsíčky nasekanou cibuli a kousky slaniny
Vše společně smažte
Na jiné pánvi na trošce oleje připravte sázená vejce, osolte je a opepřete.
Gröstl servírujte posypaný majoránkou.