Ingredience
- cca
300 g větších předvařených krevet 450 ml kuřecího vývaru1 lžíce červené curry pasty1 lžíce oleje1 limeta2 tyčinky citronové trávy1 chilli paprička1 hrst čerstvých nebo sušených hub Shitake (nemusí být)2 jarní cibulky1 lžička čerstvého zázvoru2 stroužky česneku200 ml kokosového mléka1 lžíce rybí omáčky1 lžíce hnědého cukru- sůl
- vaječné asijské nudle
- čerstvý koriandr
- černý sezam
Exotické recepty u mě moc často nevídáte. Pro tentokrát udělám výjimku, mám pro vás recept inspirovaný thajskou kuchyní a v mrazivých dnech vás určitě zahřeje. Není to vůbec složitý postup, suroviny snadno seženete například na http://www.kosik.cz.
Postup
V hrnci na lžíci oleje orestujte jednu nasekanou jarní cibulku, česnek a kousky zázvoru
Asi po minutě přidejte asi lžíci červené curry pasty (množství dávkujte dle chuti a pálivosti konkrétní curry pasty)
Společně zarestujte a zalijte vývarem
Do polévky dejte vyvařit rozklepané tyčinky citronové trávy, lžíci rybí omáčky, houby shitake a vařte přiklopené asi 15 minut.
Mezitím oloupejte a očistěte krevety a zvlášť v osolené vodě uvařte vaječné nudle.
Z polévky nyní vyndejte citronovou trávuVlijte do ní kokosové mléko a dochuťte solí, hnědým cukrem a šťávou z ½ limetky
Nakonec v ní provařte krevety.
Polévku servírujte s uvařenými nudlemi, nasekanou jarní cibulkou, chilli papričkou, posypané černým sezamem a čerstvým koriandrem.