Pikantní krevetová polévka | Coolinářka
28. 1. 2019

Pikantní krevetová polévka

Ingredience

  • cca 300 g větších předvařených krevet
  • 450 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce červené curry pasty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 limeta
  • 2 tyčinky citronové trávy
  • 1 chilli paprička
  • 1 hrst čerstvých nebo sušených hub Shitake (nemusí být)
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • sůl
  • vaječné asijské nudle
  • čerstvý koriandr
  • černý sezam

Exotické recepty u mě moc často nevídáte. Pro tentokrát udělám výjimku, mám pro vás recept inspirovaný thajskou kuchyní a v mrazivých dnech vás určitě zahřeje. Není to vůbec složitý postup, suroviny snadno seženete například na http://www.kosik.cz.

Postup

  1. V hrnci na lžíci oleje orestujte jednu nasekanou jarní cibulku, česnek a kousky zázvoru

  2. Asi po minutě přidejte asi lžíci červené curry pasty (množství dávkujte dle chuti a pálivosti konkrétní curry pasty)

  3. Společně zarestujte a zalijte vývarem

  4. Do polévky dejte vyvařit rozklepané tyčinky citronové trávy, lžíci rybí omáčky, houby shitake a vařte přiklopené asi 15 minut.
    Mezitím oloupejte a očistěte krevety a zvlášť v osolené vodě uvařte vaječné nudle.
    Z polévky nyní vyndejte citronovou trávu

  5. Vlijte do ní kokosové mléko a dochuťte solí, hnědým cukrem a šťávou z ½ limetky

  6. Nakonec v ní provařte krevety.
    Polévku servírujte s uvařenými nudlemi, nasekanou jarní cibulkou, chilli papričkou, posypané černým sezamem a čerstvým koriandrem.

Jídla z ryb a mořských plodů

Jídla z ryb a mořských plodů

Polévky

Polévky

Můj Instagram

Left Menu IconSledujte mě
Menu