Ingredience
250 g sýru ricotta130 g polohrubé mouky- sůl
1 vejce1 lžíce másla- zakysaná smetana k podávání
- čerstvá pažitka k podávání
- hrubě mletý pepř
Tento recept je snad jeden z nejjednodušších na blogu, ale o to chutnější! Navíc se ricottové nočky dají připravit i na sladko třeba s vyšlehanou šlehačkou a čerstvým ovocem.
Postup
Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
Do mísy vyklopte sýr ricotta a smíchejte do něho celé vejcePostupně k této směsi přisypávejte polohrubou mouku, aby vzniklo nadýchané těsto
Vál hojně posypte polohrubou moukou, těsto na něj přesuňte a rozdělte ho na půl
Z každé části vyválejte rukama “hada” a toho nasekejte na malé kousky
Nočky dejte na dvakrát vařit do vody, hned jak vyplavou na povrch, vylovte je cedníkem.
Ve velké pánvi na lžíci másla uvařené nočky osmažte dozlatova ze všech stran.
Ihned je podávejte se zakysanou smetanou, nasekanou pažitkou a posypané čerstvě namletým pepřemMůžete přidat i orestované kostičky slaniny.